היתרונות והחסרונות של הגישה האקלקטית

אנשים שמעוניינים להתחיל טיפול נפשי או שאינם מרוצים מהטיפול הנוכחי שלהם, יכולים למצוא מטפל שמשתמש בגישה האקלקטית, שפירושה התאמת הגישה הטיפולית לצרכיו הספציפיים של המטופל, כולל שימוש בכל טכניקה שעשויה לעבוד באופן הטוב ביותר עבור אותו מטופל מסוים ונסיבותיו, או שילוב של טכניקות רבות.

בעוד ששיטות טיפול אחרות, כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול התנהגותי דיאלקטי, זוכות לפופולריות בשנים האחרונות, גם אנשי מקצוע שמתמחים בגישות אחרות אלו נוהגים להשתמש בגישה אקלקטית בזכות היתרונות של גישת רפואה לא קונבנציונלית.

טיפול מבוסס ראיות

פסיכותרפיה מסתמכת על טיפול מבוסס ראיות, באמצעות שימוש בטכניקות מבוססות ראיות, שפירושן שהטיפול המשמש לכל בעיה או הפרעה נפשית הוכח במחקרים מדעיים כעובד לבעיה או הפרעה זו. טיפול אקלקטי הוא גישה מבוססת ראיות.

גישה אקלקטית לעומת גישת מומחיות בטיפול

חלק מהמטפלים עוסקים היום רק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול התנהגותי דיאלקטי, פסיכולוגיה של דה סנסיטזציה או טיפול הומניסטי. מטפל אקלקטי משתמש בשתיים או יותר מהטכניקות האלו.

היתרונות והחסרונות של פסיכולוגיה בגישה אקלקטית

טיפול בגישה זו מותאם לצרכים האישיים של המטופל, והמטרה היא להשתמש בסוג הטיפול הספציפי המתאים לכם. מטפל שנוקט בגישה זו מתאים כל חלק מהחוויה הטיפולית לצרכים הספציפיים של המטופל, ובוחר את הסוגים, הטכניקות והסגנונות המתאימים ביותר.

מכיוון שגישה אקלקטית לפסיכותרפיה משתמשת בכמה סוגים שונים של טיפול רגשי בהתאם לצורך, היא מתאימה היטב עבור אנשים שיש להם יותר מבעיה אחת. אנשים רבים מתחילים טיפול עם מספר נושאים שונים שהם מעוניינים להתמודד איתם, והמטפל משתמש בסוגי טיפול שונים עבור כל אחד מהנושאים האלו.

החסרונות העיקריים בגישת טיפול זו הם שהמטופל עשוי להרגיש מוצף משיטות הטיפול השונות, והעדר המיקוד והעקביות של שיטת טיפול אחת, מה שעלול להחמיץ את השגת התוצאות הרצויות.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?