רפואה לא קונבנציונלית – מתי כן ובאילו מקרים היא מסוכנת?

בעבר, בכל פעם שהיינו מרגישים לא טוב או אפילו חולים, היינו פונים ישר לרופא המשפחה או רופא מומחה בתחום מסוים, היום יותר ויותר אנשים מעדיפים דווקא לנסות את הפתרונות אותם מציעה הרפואה הלא קונבנציונלית. העניין עם הרפואה המשלימה הוא שפעמים רבות מטופלים הסובלים מבעיות שונות, לא ממש יודעים לאיזה פתרון מתחום הרפואה המשלימה לפנות, מנסים סוגים שונים של טיפולים ללא מועיל ורק אחרי ניסיונות רבים מגיעים באורח פלא לפתרון המתאים להם. ככל שהזמן עובר, הביקוש למרפאים אלטרנטיביים רק עולה ולכן היום גם בקופות החולים יש מרכזים בהם ניתן להתנסות במגון טיפולים. חשוב להבין הרפואה הלא קונבנציונלית, איננה יכולה להחליף טיפולים קונבנציונליים בכל מצב.

 

באילו מצבים כן כדאי לפנות לרפואה אלטרנטיבית?

חשוב להבין כי מטרתה של הרפואה המשלימה היא לעזור לגוף להתחזק ולרפא את עצמו. היא מתאימה למקרים הפיכים ולא במצבים בהם יש נזק ישיר ומהותי לגוף או לנפש. בין סוגי הטיפולים המשתייכים לרפואה הלא קונבנציונלית ניתן לשייך את השימוש בפורמולות מבוססות צמחי מרפא, התאמת תפריט תזונתי בהתאם לצרכים של המטופל, רפואה סינית המונה בתוכה טיפולים כמו דיקור, כוסות רוח, טווינא, טיפולי שיאצו, אוסתטיאופתיה, הומיאופתיה ועוד. שמטופלים פונים לרפואה המשלימה בשלב מוקדם של הבעיה הרפואית, ניתן לסייע לו, אך במצבים של מחלות מתקדמות, דלקות פרקים ומצבים כרוניים ואקוטיים, הרפואה הלא קונבנציונלית לא יכולה לעזור ואפילו לעתים יכולה להזיק.

 

לא רק הטיפול לבדו

אחד הדברים הכי חשובים ברפואה מהסוג הזה הוא לבחור מטפל מקצועי, ישר והגון. מטפל צריך להבין מתי הבעיה כבר לא שייכת לתחום שלו ובאילו מצבים המעורבות שלו יכולה אפילו להוביל לנזקים של ממש. יש מקרים בהם התערבות רפואית ואפילו כירורגית הינה קריטית.

מתי הטיפול הלא קונבנציונלי כן יכול להיות יעיל?

לאחר שפנינו לרופא המשפחה ו/או לרופא מומחה, עברנו סידרת בדיקות, לא נמצאו ממצאים מובהקים לבעיה כלשהיא או שכן נמצאו ועברנו טיפול שלא עזר או לא פתר את הבעיה עד הסוף, אז ניתן לפנות לכיוון רפואה משלימה ולשקול סדרת טיפולים. לעתים, בעיקר במצבים מורכבים מומלץ דווקא לפנות למרכזים של רפואה משלימה בהם יש חשיפה למגוון רחב של טיפולים ולא לטיפול אחד ספציפי.

 

כיצד אדע באיזה טיפול משלים עליי לבחור?

ובכן, יש שתי דרכים לדעת וזה גם מאוד תלוי בסוג הבעיה שממנה אתם סובלים. הראשונה היא בהתאם לבעיה עצמה והשניה היא דרך המלצות של אנשים שכבר סבלו מאותה בעיה בדיוק או בעיה זהה לשלכם וקיבלו טיפול שעזר להם. למשל, אנשים הסובלים מבעיות אורטופדיות לרוב יפנו לדיקור, לעומת כאלה הסובלים מסטרס ולחץ להם יכול להתאים טיפול שהוא הומיאופתי. זה מאוד משתנה בין אדם לאדם וגם תלוי במצב הפיזי והנפשי של המטופל, בעד כמה הבעיה שלו מורכבת, באורח החיים שהוא מנהל ובעוד משתנים רבים.

 

כמה זמן נמשך טיפול אלטרנטיבי?

עוד שאלה שאין לה תשובה חד משמעית. יש אנשים שהבעיה שלהם תיפטר בטיפול אחד בלבד או שניים ויש מטופלים שיהיו זקוקים לסדרה של טיפולים כדי לשפר את מצבם או לפתור את הבעיה לחלוטין.

 

במידה ואתם עוברים טיפולים או מתייעצים עם רופא מומחה, שווה להתייעץ איתו על כל טיפול אחר שאתם רוצים או מתכננים לעבור. בשונה מבעבר, היום הרפואה הקונבנציונלית המערבית המודרנית הרבה יותר פתוחה לרפואה המשלימה ויש אפילו רופאים שדוגלים בה.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?