סידור הבית – האם יש לו ההשפעה פסיכולוגית?

השפעת הקורונה על אופן המחייה שלנו בבית

אין ספק ששנת הקורונה, והשנה אשר עברנו בסגרים רבים וממושכים הובילה לשינוי קיצוני באופן המחייה שלנו בבית ובצורה שבה אנחנו תופסים את המונח "בית" בימינו. בשל הזמן הממושך שכל בני הבית חיו ביחד באותו בית, מונחים שונים כגון סידור הבית קיבלו נפח משמעותי ושונה בחיינו. אחת מההשפעות המדוברות היא שכיום הבית גם הפך במקרים רבים למקום העבודה של אנשים רבים – הקורונה הפכה את הנושא של עבודה מרחוק לפופולארי וחשוב כמעט בכל תחום, ואנשים רבים הבינו כי הבית צריך להכיל פינת עבודה שקטה ומרגיעה. למעשה, בעשור האחרון ישראלים רבים החלו לחפש מגוון רחב של פתרונות אחסון וגם הפכו להיות יותר מודעים לגבי תהליכי מיון, סידור ושמירה על הניקיון והסדר לאורך זמן. התוצאה – נפש בריאה יותר.

 

ההשפעה של הבית שלנו, ובפרט של סדר הבית והארגון שלו על המצב נפשי שלנו

וכמובן שאחרי שנת הקורונה הזאת, אנחנו לא צריכים להוכיח לכם דרך מאמרים או לספר לכם כמה הבית שאנחנו חיים בו, ואלמנטיים שונים של ניקיון וסידור כגון  סידור ארון בגדים, או סידור חדר הילדים, משפיע ויכול להשפיע על המצב הנפשי והפסיכולוגי שלנו, שכן, הבית הוא אחד המרכיבים הגדולים ביותר בחיים שלנו אשר יכולים להשפיע על לחץ או סטרס נפשיים. על פי מחקרים רבים אשר נעשו בתחום, ניתן להגיד בצורה חד משמעית כי כאשר הבית יהיה צפוף ועמוס מידי בחפצים שונים, הדבר מתפרש אצל הגרים באותו הבית בתור לחץ, סטרס, וחרדה נפשית. לעומת זאת, בתים גדולים ורחבים אשר מאופיינים בכך שהם לא מכילים כמות רבה של חפצים, ריהוט, או אפילו מעט דיירים אשר חיים באותו הבית, יכולים בקלות רבה להוביל למצב של דכאון, ריקנות, ואפילו תחושה חזקה של בדידות.

ולמרות זאת, ניתן להסתכל על כמה מאמרים פופולאריים אשר פורסמו במהלך שנת הקורונה הזו. מחקר אשר נערך בתקופת הסגרים הראשונים והשניים, מראה בצורה חדש משמעית כי בני אדם נקשרים לבית שלהם בצורה רגשית ומעבר לכך – לרוב החיבור הרגשי ונפשי לבית שלנו אף מוביל לשיפור גדול במצב ובבריאות הנפשית של בני האדם. זאת בשל העובדה שבית נתפס על ידי בני אדם בתור מרחב בטוח, מוכר, חם, מנחם, ואוהב. בעצם הבית נתפס על ידי בני אדם בתור חלק מהותי וחשוב מהמשפחתיות שלנו כבני אדם.

 

 

מהי ההגדרה לבלגן?

בסופו של יום, אין חוקים ולא ניתן להגדיר בצורה חד משמעית מהו בלגן, שכן אצל כל בן אדם הנושא הנ"ל נתפס ומשתמע בצורה אחרת לגמרי. בסופו של דבר כל אחד מגדיר בלגן או אי סדר בצורה אחרת – שולחן אשר נתפס בעיניים של מישהו בתור שולחן מבולגן ביותר אשר לא ניתן לאכול עליו, נתפס על ידי מישהו אחר בתור שולחן אשר מסודר באופן האידיאלי ביותר. אם כך השיטה בסופו של דבר הינה להתאים את הסדר של המרחב למצב הנפשי שיתאים לכם.

הנה כמה טיפים מעולים שיעזרו לכם לשמור על הבית שלכם מסודר תמיד

  1. פעם ב-4-6 חודשים סדרו ארונות ופשוט תעיפו או תתרמו את כל מה שאתם לא צריכים בין אם זה מצעים שלא בשימוש ובין אם ספרים שלא קראתם וגם כנראה, לא תקראו.
  2. היעזרו בפתרונות אחסון כמו ארגוניות, קופסאות פלסטיק לצעצועים, ארגנו את הבגדים שלכם בצורה חכמה כמו לפי עונות, לפי סוג פריט או לפי צבע.
  3. רכשו לכניסה לבית מוצרים שיעזרו לכם לארגן מחדש כמו למשל ארון נעליים.
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?