חובות כלכליים והשלכותיהם על חיינו האישיים

החיים במדינת ישראל לא תמיד פשוטים עבור רבים מאיתנו. כשנקודת הפתיחה לא באה לטובתנו, אנו מוצאים את עצמנו עובדים ימים כלילות במטרה לסגור את החודש. לא פעם אנו נמצאים במצב הדורש מאיתנו לקחת הלוואה, כדי להתמודד עם ההוצאות האינסופיות. כשיש קשיים וחובות כלכליים בבית, הדבר משפיע לרעה על החיים שלנו בהיבט הזוגי, החברתי ובעוד מישורים רבים. זו עובדה מדעית שקשה עד בלתי ניתן להתווכח איתה. כשצריך לחשב כל צעד, לחשוב על כל פריט שרוכשים, להתלבט האם לצאת לבילוי או לשמור את הכסף לאוכל, זה מוביל לקשיים רבים. קשיים כאלו עלולים להוביל ללחץ, סטרס, דחק, חרדה ומצוקה נפשית. במדריך הבא נציג בפניכם כמה רעיונות וטיפים שייסיעו לכם בהתנהלות כלכלית נכונה.

משכנתא חכמה היא אבן יסוד

לא פעם משפחות נכנסות למצוקה או משבר כלכלי בשל ניהול לא נכון של ההלוואות שלהם. הם לוקחים על עצמם יותר ממה שהם יכולים להחזיר וזו טעות אדירה. למעשה, רכישת דירה או בית נחשבת ללא ספק לקנייה המשמעותית ביותר בחייהם של זוגות ומשפחות רבות. לא כולם זוכים להגיע לחלום הנכסף, אך מי שכן מצליח ולא רוצה להגיע למצב שבגלל המשכנתא הוא נכנס לבור כלכלי שהוא לא יכול לצאת ממנו, חייב להיעזר ביועץ משכנתא. יועץ משכנתא הוא למעשה גורם מקצועי וניטרלי שתפקידו לסייע לכם בכל מה שקשור לפרוצדורה המימונית של רכישת נכס. יש לו 5 תפקידים עיקריים

  1. חיסכון בירוקרטי יועץ משכנתאות פונה לכמה שיותר בנקים בכדי להשיג עבורכם את ההלוואה הטובה ביותר במינימום זמן
  2. ניתוח מקצועי יועץ עם ידע וניסיון ידע לספק לכם את הנתונים הכלכליים שינבעו מאלמנטים שונים של המשכנתא כמו מועדים של התשלום, פריסת שלהם, העמלות ועוד
  3. תכנון תמהילי נכון תמהיל משכנתא הוא חובה ועל היועץ לא רק לנתח את המצב הכלכלי העתידי שלכם, אלא גם את התמהיל
  4. משא ומתן עליו לקיים משא ומתן מול הבנקים ולחסוך לכם תהליכים בירוקרטיים רבים
  5. ליווי וניהול בנוסף, תפקידו של היועץ הוא להתייחס למשכנתא כאילו הייתה תיק השקעות וללוות אתכם גם אחרי שהיא התקבלה.

היו מודעים לחובות כלכליים ועבדו עם תקציב

אחד הדברים הכי חשובים בכדי להימנע ממצב של גירעון תמידי הוא להבין כמה כסף אתם מכניסים וכמה כסף מותר לכם להוציא. עליכם לבנות תקציב מסודר שינהל את כל ההכנסות שלכם אל מול כל ההוצאות הקבועות והמשתנות. לפני שאתם מוסיפים עוד חוג לילד, סוגרים סוף שבוע בפריז או מחליפים את הרכב, אתם חייבים לדעת איפה אתם עומדים. אחרת, הבור שנכנסתם אליו רק יגדל ויגדל. הבחינו בין הצרכים לרצונות שלכם, תעדפו את כל סעיפי התקציב והבינו מה סדר העדיפויות שלכם כמשפחה. אנחנו הרבה פעמים הופכים להיות סוג של אסירים בלי שאנחנו בכלל שמים לב. אם תשאלו את עצמכם האם חלק מהמוצרים שאתם רוכשים הם בגדר חובה, תגלו שרובם פשוט עונים על הרצונות שלכם שיכולים מהר מאוד להשתנות ולהפוך במקום לבור לחיסכון.

דוגמא: משפחת כהן לא יכולה להסתדר בלי עוזרת פעם בשבוע שעולה להם בחודש 1,500 שח. בשנה מדובר בהוצאה של 18,000 שח. לעומתם, משפחת שבתאי מוותרת על עוזרת, הילדים הם אלה שעושים את המשימות ביחד עם ההורים אחת לשבוע. כך, יש למשפחה הזו 18,000 שח פנויים לצאת לחופשה משפחתית מגבשת ומהנה.

לסיכום: כשחושבים ועוסקים בהתנהלות כלכלית נכונה, הכל עניין של איך אנחנו בוחרים לחשוב, איך אנחנו בוחרים להתנהל, מה הוויתורים שאנחנו מוכנים לעשות – ואז הכל נראה אחרת.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?