זכויות נפגעי עבודה

רובנו עובדים קשה, חלקנו קשה מאוד. נותנים מעצמנו, משקיעים, עושים את כל המוטל עלינו, ממלאים את החובות שלנו. יחד עם זאת, בתור עובדים שכירים וגם עצמאיים, יש לא מעט זכויות שמגיעות לנו. למעשה כל עובד שמבוטח ומשלם ביטוח לאומי ונפגע מעבודתו, יכול להגיש תביעה. בשנת 1954 נחקק במדינת ישראל חוק הנקרא חוק זכויות נפגעי עבודה והוא זה שמקנה זכויות שונות לאנשים שנפגעו במקום עבודתם.

אילו סוגי גמלאות מגיעות לנפגעי עבודה?

  • דמי פגיעה הנקבעים לפי תקופה מסוימת- למעשה, מדובר בתשלום יומי עבור העובד שנפגע במקום העבודה ונעדרה ממנה לתקופה של יותר משלושה חודשים. ההיעדרות יכולה להתרחש מכל מיני סיבות כמו מחלות מקצוע, תאונה וכדומה. הזכאות תיקבע לפי תעודה הנקראית ”תעודת אי כושר עבור נפגע עבודה“ והיא ניתנת על ידי רופא מקופת החולים.
  • גמלת נכות – קצבה זו מועברת למי שחווה פגיעה במקום העבודה שלו ונקבעו לו אחוזי נכות (לפחות 9%). הקצבה תועבר רק למי שנקבע כבעל אחוזי נכות על ידי ועדה רפואית. הגמלה נקבעת לפי שתי תקופות או פרקי זמן והן: גמלת נכות זמנית (כאשר המצב הרפואי של העובד איננו יציב – עלול להשתנות), או גמלת נכות יציבה (הנכות קבועה). גמלה זו מועבר בכמה דרכים כמו למשל מענק חד פעמי, קצבה קבוע חודשית וקצבה חודשית חלקית.
  • קצבת תלויים- גמלא זו משולמת לשאירי העובד שעבר פגיעה, בשל העובדה שאלו תלויים באותו אדם לפרנסתם. בנוסף משולמים גם הוצאות ריפוי של העובד, תוספת הנכות על פי החוק ושיקום מקצועי במידה הצורך הכולל בין השאר סיוע בתשלום על דיור, סיוע ברכישה של רכב, שיקום כלכלי ועוד.

 

אם נפגעתם במקום העבודה יש לכם את הזכות לבדוק מה מגיע לכם ואיך התשלום אמור לעבור אליכם.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

טיפול בדלקות פרקים

הפרקים או המפרקים, הם אזורים בגוף שבהם יש נקודות חיבור בין שתי עצמות. לחיבור זה יש חשיבות גבוהה

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?