מהי קריאה טיפולית – לא סתם ספרים הם לנשמה

המרחב הטיפולי באשר הוא אמור להיות כזה המאפשר למטופל להרגיש בנוח להיות מי שהוא; לתת לו מקום להתבוננות פנימית שתוביל לצמיחה, שינוי וגדילה. כל זאת, תוך הענקת תחושת משמעות למי ומה שהוא. מסתבר שקריאה הפכה בשנים האחרונות לא רק למקום מפלט ולמידה. קריאה טיפולית היא גישה שעושה שימוש בטקסטים במטרה ליצור דיאלוג התורם להתפתחות האדם, להעלות את רמת המודעות שלו בהקשרים מסוימים התומכים את מצבו הנפשי ולסייע לו בזמן משבר.
השיטה נקראת גם ביבליותרפיה. היא עושה שימוש בסיפורים, תסריטים, מחזות, כתיבה וקריאת יומן, שירים ועוד. למעשה, ברגע שהמטופל נפגש עם היצירה, הוא באופן עקיף פוגש את האני העצמי שלו. באמצעות הכוונה מדויקת, כך יוכל להתמודד עם קשת רחבה של בעיות וקשיים.

למי תתאים קריאה טיפולית?

טיפול באמצעות ספרים משקף את העולם הפנימי של כל אחד מאיתנ. כמו כן, הטיפול מייצר מרחב לדו שיח פתוח בין המטפל לבין המטופל. ברגע שהמטופל מבין את הבעיה, הוא יכול לבחור את הטקסטים שיקראו בזמן הטיפול שיעוררו מחשבה ויאפשרו לו לעבד את מה שהוא חווה.
הטיפול מתאים לכל קשת הגילאים: מילדים צעירים, דרך מבוגרים ועד קבוצות טיפול. לא פעם בזוגיות אנו חווים משבר, אבל לא מצליחים לשים את האצבע על הדבר שגרם לו. הטקסטים באים לגשר על הפערים האלה. גם במצבים של פרידה, אובדן, שכול, פיטורים, דיכאון אחרי לידה, בעיות קשב וריכוז, לחצים ומתחים מתגברים ניתן לטפל באמצעות ספרים לנפש.
הטיפול מותאם לגיל, למצב הרגשי וליכולות הנפשיות של כל מטופל. או, כפי שיונה וולך כתבה את השיר: ”תן למילים לעשות בך, להיות חופשיות, אולי הן יוכלו להיכנס פנימה אל תוך הנשמה ולחולל בתוכך את אותה חוויה“.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?