מכון אולטרסאונד – מתי כדאי להיבדק?

אין כמעט אדם שלא צריך לבצע בדיקת דימות בשלב כזה או אחר בחייו מכל מיני סיבות רפואיות. בדיקת אולטרסאונד המתבצעת בחלק מהמקרים בתוך מכון אולטרסאונד, עושה שימוש בגלי הקול בתדירות גבוהה ובאמצעותם יוצרת תמונה המשקפת את האיברים הפנימיים שנסרקים. בדיקות אולטרסאונד נעשות לרוב במכון אולטרסאונד מורשה, בין אם מדובר במכון או פרטי או במכון של קופת החולים. בנוסף, בכל קופת חולים יש מרכזים שבהם גם כן ניתן לעבור את הבדיקה. רוב בדיקות האולטרסאונד אינן חודרנית אך ישנן בדיקות כמו אולטרסאונד גניקולוגי שהן יותר פולשניות. ישנם איברים שמכילים אוויר ואינם יכולים להיסרק בבדיקות אולטרסאונד, כמו המעי הגס, הקיבה ועוד. אחת הבדיקות הנפוצות ביותר היא כמובן בדיקת אולטרסאונד בהריון במהלכה סוקרים את העובר בעודו בבטן אימו, כל אישה שהייתה בהריון מכירה את אופי הבדיקה שלרוב מתחילה מאולטרסאונד גניקולוגי בשלבים הראשונים של ההריון ובהמשך ממשיכה כאולטרסאונד חיצוני לבטן האם.

איך מקיימים בדיקת אולטרסאונד?

לרוב בבדיקה הרופא או הטכנאי ימרח ג'ל שקוף באיזור בו תתבצע הבדיקה. על הג'ל עוברים עם מתמר, מכשיר הסורק את האיזור ומעביר את התמונה למחשב. לעיתים בזמן הבדיקה הרופא או הטכנאי ילחצו מעט עם המכשיר או יבקשו מהנבדק לשנות תנוחות כדי לקבל תמונה ברורה יותר. את התמונה יפענח לרוב רדיולוג ויעביר את הפענוח לרופא המטפל כדי שיקבל החלטות על המשך טיפול. למידע נוסף אודות בדיקות אולטרסאונד כנסו לאתר mar-ltd.com.

 

האם בדיקת אולטרסאונד היא בטוחה?

היתרון הגדול בבדיקת אולטרסאונד לעומת בדיקות רבות אחרות המשתמשות בקרינה, היא שבדיקת אולטרסאונד אינה מזיקה וכפי שציינו לרוב אינה חודרנית או לא נעימה למטופל. הבדיקה אינה דורשת מנוחה מיוחדת לאחר הביצוע שלה ולרוב המטופל לא יצטרך ליווי מיוחד. לעומת זאת בדיקות אחרות כמו צילומי רנטגן או בדיקות CT נחשבות מזיקות יותר ולעיתים דורשות שהמטופל יעזר בליווי בסיומן.

 

האם נדרשת הכנה מוקדמת לבדיקת אולטרסאונד?

במקרים רבים לא נדרשת הכנה מיוחדת אך מכיוון שבדיקות אולטרסאונד רלוונטיות לאיזורים שונים בגוף ישנם איזורים בהם ידרש צום, הגעה בבגדים נוחים או הסרה של תכשיטים. לרוב, תקבלו הנחיות בהתאם לבדיקה הספציפית שעליכם לעשות.

איפה כדאי לבצע בדיקת אולטרסאונד?

בדיקות אולטרסאונד מתקיימות במכונים פרטיים או במכוני הקופה, ההחלטה תתבצע לרוב על פי זמינות התורים. בעוד בקופה רוב הבדיקות מכוסות באופן כמעט מלא, בדיקת אולטרסאונד באופן פרטי היא בעלות גבוהה משמעותית, יחד עם זאת התורים לבדיקות דרך קופת החולים עלולים להיות ארוכים במיוחד ולרוב במכונים פרטיים תוכלו לקבל תור מיידי באופן יחסי. לכן פעמים רבות נבחר לבצע בדיקה באופן פרטי, במידה והחלטתם על בדיקה במכון פרטי שווה לבדוק עם הביטוח שלכם מכסה את הבדיקה כך שתוכלו לקבל החזר חלקי לכל הפחות. בכל אופן, ברוב המקרים תוכלו לקבל כיסוי רפואי חלקי או מלא על הבדיקה וזאת במידה ויש לכם טופס 17 עבורה.

מתי כדאי להיבדק במכון אולטרסאונד?

את ההחלטה על בדיקת אולטרסאונד יקבל לרוב רופא בהתאם למצב הרפואי של המטופל, זו אינה החלטה שהמטופל מקבל באופן עצמאי, במיוחד משום שכדי לבצע אולטרסאונד דרך קופת החולים יש להצטייד בהפנייה. בבעיות רפואיות שונות בודקים איזורים שונים באמצעות האולטרסאונד ועל כך יכול להחליט הרופא המטפל. בדיקה זו מאפשרת לקבל מידע ואבחנות לגבי סיטואציות רפואיות רבות ולכן היא חשובה ומהותית ברפואה המתקדמת של שנות ה-2000. ניתן גם לשלב איתה בדיקות נוספות כמו ביופסיה למשל.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?