מה הקשר בין חינוך לבין הסיפור המקראי?

הסיפור המקראי מהווה אבן יסוד המבססת את ההיסטוריה והיסודות של עם ישראל בהיבט הדתי, התרבותי, הציוני וההומני. קיים קשר ישיר בין חינוך בכל המוסדות בישראל וגם בתפוצות לבין העברתו של הסיפור. תכנית הלימודים מעוצבת ומתוכננת בקפידה במטרה להעביר את המסרים החינוכיים. דרך הסיפור המקראי, אנשי החינוך מעבירים מידע, מקנים לילדים ובני הנוער ערכים כמו למשל קבל הערך, לקיחת אחריות, שאפתנות, הקשבה, זהירות, חוכמה, מחויבות, תעוזה ואומץ, תרומה, יכולת בקרה עצמית ועוד.

כיצד ניתן להעביר את הערכים דרך הסיפור המקראי

הסופר אורי אלטר מציג את החשיבות הרבה של הסיפור המקראי בכל הגילאים, מגיל גן ועד תיכון. גם בצבא ובמסגרות אקדמאיות נוספות לא פעם עושים שימוש  בסיפורים בכדי להעביר מסרים מסוגים שונים. כולנו יודעים כי כאשר מספרים את הסיפור כפי שהוא, באופן יבש, הילדים ובני נוער נוטים להשתעמם ולאבד עניין די במהרה. לכן, חשוב לפתח ולחשוב על דרכים יצירתיות לחבר את הילדים לסיפור. הנה כמה טיפים:

  • הצגה – לילדים בגיל הרך כדי להמחיש את הסיפורים השונים דרך דמויות, בובות והצגות עם תפאורה. הילדים באופן הזה מתחברים לסיפור והרבה יותר קל להם להקשיב. כמובן שיש גם ספרים שמספרים את הסיפור המקראי בהתאם לגילאי הילדים.
  • משחק- אפשר אחרי הסיפור לשחק משחק שקשור באופן כזה או אחר לסיפור.
  • דיון – בגילאים יותר גדולים כדאי להקביל את הסיפור לחיים האמיתיים, להציג בפניהם סיטואציות חברתיות איתן הם מתמודדים בחיי היום יום שלהם במסגרות כמו בבית הספר למשל, בחוגים של אחר הצהריים, בתנועות הנוער ודרך ההקבלה להעביר את המסר.
  • יצירת אמנות – ניתן להכין עם הילדים כל מיני יצירות אמנות הקשורות לסיפור אותו מספרים בכתה כמו בניית תיבת נוח, הכנת הלוויתן של יונה ועוד.
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
דיכאון ילדים

דיכאון הוא תופעה נפשית ורגשית שאין לה מגבלה של גיל, מגדר, דת או מצב אישי. אמנם יש תנאי

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?