מחלות עור

בשונה מסוגים שונים של מחלות, מחלות עור לרוב לא ניתן להעלים באופן אבסולוטי, אלא אם כן מדובר במחלת עור שמופיעה אצל ילדים בגילאים צעירים כמו אסתטמה של העור, אבל כן ניתן לעשות כל מיני פעולות ולנקוט בכל מיני שיטת טיפול, במטרה לשפר את איכות החיים שלנו על ידי הפחתה של עוצמת ותדירות התסמינים. בעוד הרפואה הקונבנציונלית נותנת מענה בעיקר על בסיס תרופות המכילות סטרואידים וכמיקליים, הרפואה הטבעית פונה דווקא לערוצי טיפול אחרים. מכיון ויותר אנשים מבינים את הנזק שאותן תרופות ומשחות גורמות, אחוז המטופלים שפונים לכיווני טיפול טבעיים עולה.

 

סוגים שונים של מחלות עור

יש סוגים שונים של מחלות עור, חלקן שכיחות יותר, חלקן פחות ויש אפילו נדירות. על אסטמה של העור למשל, ניתן לקבל את כל המידע הרלוונטי דרך העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס. לרוב המחלות השכיחות יש כל מיני סוגים של פתרונות טיפוליים יעילים ולכן אנשים הסובלים ממחלות מהסוג הזה, לרוב ימצאו טיפול מתאים. לעומת זאת, הבעיה דווקא צצות כאשר מדובר במחלות עור יותר נדירות, שעד לאחרונה לא היו במרכז תשומת הלב והשיח הרפואי.  מצב זה משתנה עם הזמן משתי סיבות עיקריות. האחת היא משום שלכל אדם יש את הזכות לקבל טיפול הולם לבעיה ממנה הוא סובל, ולא משנה אם מדובר במחלה שכיחה או נדירה. הסיבה השניה קשורה להכרה בעובדה כי יש במחלות הנדירות הללו ממצאים שעוזרים דרך המחקר להבין איך ניתן לטפל באותן מחלות שכיחות.

 

מחלות עור ששווה להכיר

אחת המחלות הכי שכיחות בקרב ילדים היא אסטמה של העור. המחלה באה לידי ביטוי ביובש קיצוני ובגרד ניכר בעור. המחלה הרבה פעמים ניגרמת מסיבות גנטיות, אך יש לה גם מרכיבים סביבתיים. בממוצע 12-15 אחוזים מהילדים סובלים מאסטמה של העור המכונה גם אטופיק דרמטיטיס. את הטיפול מתאימים לפי גיל הילד, חומרת המחלה תוך התייחסות לבטיחות. אחד הטיפולים המוכרים לטיפול במחלה מתבצע על ידי חשיפה לקרני השמש הטובות, טיפולים שמבצעים בעיקר בים המלח. יש כמובן עוד דברים שאפשר לעשות כדי לטפל בתסמיני המחלה ולהפחית אותם כמו למשל הקפדה על שינה בחלל מאוורר, הקפדה על לבוש מבדים טבעיים כמו כותנה או פשתן, שימוש בתכשירים המסייעים להחזיר לחות לעור ועוד.

מחלות נוספות

פרט לאסתמה של העור, יש עוד מחלות כמו למשל:

  • פסוריאזיס – מדובר במחלת עור כרונית אשר תוקפת אתה גוף ויש לה גורמים גנטיים מובהקים. המחלה נוצרת כתוצאה מצמיחה קיצונית של תאי עור המצטברים על גביו ממש כמו קשקשים וזה מוביל לנגעים, גרד קיצוני ואדמומיות. לעתים מופיעים פצעים גם במפרקים, משום שאלו הם האזורים בהם הגרד מופיע. מצב נפשי מתוח מאוד, לחץ וגורמים סביבתיים נוספים מעודדים את היווצרות המחלה.
  • סבוריאה – יכולה להופיע הן אצל תינוקות, הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים. היא נגרמת לרוב כתוצאה מרגישות מסוימת לפטריות, אך יש עוד גורמים שמעודדים את התפרצותה והם לא ידועים. גם כאן מדובר בתסמינים כמו קשקשים על העור, אדמויות של העור וגרד. היא מופיעה בעיקר בפנים ובאזור הראש.

 

 

מה הקשר בין רפואה משלימה לטיפול במחלות עור?

אחד הגורמים העיקריים להיווצרות מחלות עור הוא מתח ולחץ נפשי. כידוע, טיפולי רפואה משלימה כמו דיקור, ביופידבק, טיפולי מגע מסוגים שונים מסייעים להרגעת הנפש והבאת הגוף הנפשי והפיזי לאיזון. לכן, במקרים רבים, טיפולים מתחום הרפואה המשלימה מסייעים להפחית את עוצמת התסמינים ופעמים רבות אף מביאים לריפוי של ממש.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?