על זוגיות ובנייה

ההחלטה לבנות בית לרוב נעשית תוך הסכמה מלאה של שני הצדדים הלוקחים חלק בזוגיות. אנחנו מסתכלים על העתיד שלנו, רואים איך הילדים שלנו יגדלו באותו בית, חושבים על החוויות, על האווירה, התחושה הכללית ובין השאר מעוניינים שהכסף שלנו יושקע בנכס שיהיה בסופו של דבר שלנו ולא להמשיך להוציא מאות אלפי שקלים על שכר דירה. מדובר בתהליך סופר מורכב גם מבחינה מנטלית וגם מבחינה פיזית, כזה הדורש מאיתנו המון לפני, תוך כדי וגם אחרי שהבנייה תושלם. לפעמים יש לזה מחיר. את המחיר הזה משלמת הזוגיות שלנו. למה? כי יש מתחים, יש המון לחצים סביב תהליך הבנייה, לא תמיד אנחנו מסכימים על כל דבר וזה מביא לחיכוכים ולמריבות. הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לכם בדרך לבניית בית.

 

דעו לקראת מה אתם הולכים

ככל שתהיו יותר מודעים ויהיה לכם יותר ידע לגבי התהליך, ככה יהיה לכם יותר קל. זה נכון, שבניית בית גם מביאה איתה דברים שאנחנו לא צופים מראש ומאוד קשה לנו לקחת אותם בחשבון ועדיין, אפשר לנסות. אמנם לרוב נצטרך לבקש הלוואה לצורך קבלת משכנתא רגילה ולא נוכל לבקש משכנתא הפוכה בתנאים נוחים יותר, אלא אם כן ההורים שלנו עוזרים לנו בכך, אך כן חשוב להיעזר ביועץ משכנתאות שידע להתאים את סוג ההלוואה וההחזרים שלה לאורח החיים שלנו וליכולות, כדי שלא נמצא את עצמנו תוך כמה חודשים במשבר כלכלי עמוק. נסו ללמוד ולאסוף מידע על תהליך של לקיחת משכנתא, נסו לדבר עם אנשים שבנו בית וללמוד מהם מה הם למדו מהטעויות שלהם, הצטרפו לבלוגים ועקבו אחר אנשי מקצוע רלוונטיים בתחום המסבירים על התהליך באינסטגרם, בפייסבוק וביוטיוב.

 

בחרו את אנשי המקצוע שלכם בפינצטה

ובכן, יש לא מעט אנשי מקצוע שילוו אתכם בתהליך של בניית בית. ביניהם ניתן למנות את האדריכל ומעצב הפנים, מודד מוסמך, מתווך או איש נדל“ן, עורכי דין, קבלן ביצוע, קבלני משנה, יועצים ועוד. ככל שתהיו יותר ”פיקיים“ בבחירת בעלי המקצוע, ככה תהליך הבנייה יילך חלק יותר ויהיו פחות בלת“מים ותקלות. בדקו שנות ניסיון, רלוונטיות לתהליך, רמת זמינות, מקצועיות, אחריות על השירות, מה בדיוק הוא כולל, חתימה על חוזים בצורה חוקית ומסודרת, ביטוחים ובקיצור כל מה שצריך לבדוק לפני שבוחרים בעל מקצוע בעל משמעות רבה לפרויקט מהותי כל כך בסדר גודל כזה.

נסו לצמצם הוצאות בשנה הקרובה

בשנה שבה אנחנו בונים את הבית הולכות להיות המון הוצאות וזה לאו דווקא קשור באופן ישיר לתשלומים על הקרקע או הבנייה עצמה, או לתשלום לבעלי המקצוע. יש עוד דברים שצריך וכדאי לקחת בחשבון כמו המעבר עצמו, דברים שתצטרכו לרכוש ואינם חלק מתקציב הבנייה, שינויים שתצטרכו לעשות בתכניות עצמן ועוד. לכן, נסו ביחד לעבור על חשבון הבנק ועל כרטיסי האשראי שלכם במקביל ולצמצם הוצאות כמה שניתן, לפחות עד המעבר כדי לא להסתבך עם חובות כלכליים. זה הזמן לוותר על מותרות כמו חופשות יקרות או רכישת רכב ולרכז את ההכנסות שלכם לטובת הבנייה. כידוע, ככל שנכנסים ליותר התחייבויות, לפעמים אפילו כאלה שקשה או בלתי אפשרי לעמוד בפניהן, זה מעמיד את הזוגיות בסוג של מבחן, כי כשאין, הכל הופך להיות מורכב וקשה יותר. לעומת זאת, אם תבואו מוכנים לקראת, תדעו שכולם בבית צריכים לתת מעצמם למשך התקופה הקרובה, זה לגמרי יכול להקל על כל התהליך ולאפשר לכם כניסה חלקה ונעימה יותר לבית החדש.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?