למי מתאים אשפוז פסיכיאטרי ובאילו מקרים?

על אשפוז פסיכיאטרי

אם אתם או אחד מיקיריכם נמצאים במצוקה, יכול להיות שאתם שוקלים אשפוז פסיכיאטרי. קיימים שני סוגים עיקריים של אשפוז פסיכיאטרי: אשפוז יום ואשפוז מלא. בעוד אשפוז מלא מתאים לאנשים הנמצאים במצב נפשי מאוד קשה ולעתים גם זקוקים לאשפוז בכפייה ולא מרצון, אשפוז יום מתאים לאנשים הנמצאים במצוקה אבל ניתן לשקם אותם במסגרת של חצי יום.

 

זה נכון שאשפוז פסיכיאטרי בבית חולים יכול גם לעזור אבל לא תמיד נעים להיות מאושפז במקום כזה. החסרונות באשפוז פסיכיאטרי בבית חולים באים לידי ביטוי בעיקר באווירה המנוכרת של המקום.

 

אשפוז בקהילה

החלופה שבה אנשים רבים בוחרים היא אשפוז יום בקהילה. אשפוז יום מתאים לאנשים הסובלים ממצוקה נפשית המשפיעה על חיי היום יום שלהם ופוגעת בתפקודם השוטף.חלקם הגדול אף מטופל בתרופות פסיכיאטריות, כגון אינטומין וכדומה. מדובר בעצם בתכנית הנפרסת על פני כל היום ובה האדם נמצא בטיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים. כמובן שכל מטופל מקבל את היחס האישי שלו ומותאמת לו תכנית טיפול התואמת את מצבו הרפואי והפיזי. לעתים מדובר בטיפולים פרטניים, לעתים טיפולים קבוצתיים ולעתים שילוב של שני הסוגים. יש כל מיני גישות טיפוליות במרכזים הללו כמו למשל גישה רגשית, גישה קוגנטיבית התנהגותית, גישה שיקומית, גישה תעסוקתית ועוד.

פעמים רבות המערכת רואה לנכון גם לשתף ולערב את המשפחה של אותו אדם במטרה לאפשר לו שיקום קל יותר בו האנשים שהכי קרובים לו מעורבים בתהליך. בסופו של דבר המשפחה היא זו שמשגיחה או שומרת על המטופל בשעות אחר הצהריים והערב, לכן חשוב שאנשי המקצוע במרכז ינחו את האנשים שנמצאים איתו.

 

באופן הזה ניתן להמשיך לגור בבית, להישאר במקום שמחזק ומכיל אותנו אבל כן לקבל טיפול מאוד אינטנסיבי וכך גם לעבור את המשבר, להתחזק ולהמשיך הלאה בחיים שלנו.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?