ביופסיה בערמונית – הביופסיה שתציל אתכם מהסרטן הנפוץ בגברים

ביופסיה בערמונית לאבחון סרטן הערמונית

הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים הינו סרטן הערמונית ועל פי סטטיסטיקות בארץ ובעולם אחד מכל שמונה גברים יחלה בסרטן הערמונית. ב- 66% מכלל המקרים של סרטן הערמונית מדובר בסרטן שאינו סרטן אלים ובדרך כלל אינו יצא מטווח הערמונית ולא ישלח גרורות לאיברים אחרים ולכן ברוב המצבים הוא אינו יקצר את תוחלת החיים. יחד עם זאת, יש לעקוב אחריו ולאו דווקא שנבצע טיפול כמו ניתוח והסרתו. בכ- 33% מן המקרים מדובר בסרטן אלים שעלול לשלוח גרורות לאיזורים אחרים ובמקרים כאלה נרצה לנתח את האיזור ולהסיר את הערמונית או לבצע הקרנות לאיזור הערמונית.

איך ניתן לאבחן את סרטן הערמונית?

הערמונית הינה איבר בגופו של הגבר ומהווה חלק ממערכת הרבייה הגברית. היא ממוקמת מאחורי שלפוחית השתן ודרכה עוברת השופכה אל מחוץ לגוף דרך הפין. תפקידה של הערמונית הוא למעשה ייצור נוזל הזרע שמגן על תאי הזרע שמגיעים מן האשכים. כשמדובר על סרטן הערמונית תסמינים ברורים אין לו ממש ולכן גם קשה לאבחן חיצונית. לפי כך יש מגוון רב של דרכים לאבחן אותו החל מבדיקת ערכי בדיקות, היסטוריה רפואית והיסטוריה משפחתית של המטופל, בדיקת מישוש רקטלית, בדיקות דם מיוחדות, בדיקת דימות (MRI) והדרך האחרונה בה ניתן לאבחן היא באמצעות ביופסיה לערמונית.

 

כיצד מתבצעת ביופסיה לערמונית?

ישנן מספר שיטות של ביצוע ביופסיה לערמונית כאשר הראשונה היא תחת הרדמה מקומית ודרך פי הטבעת מכניסים מחט שבאמצעותה דוגמים מספר נקודות בערמונית. דרך נוספת ויותר מתקדמת שמבטיחה אחוזי ניבוי טובים יותר ומדוייקים יותר הינה ביופסיה חכמה בשילוב עם MRI ושילוב עם אולטראסאונד על מנת לראות ולדגום בזמן אמת איזורים שנקבעו בתור בעייתיים בבדיקה. ביופסיית פיזו'ן תבטיח זיהוי ממוקד של הסרטן. ישנה ביופסיה נוספת שנלקחת מאיזור הפרינאום אך היא מתבצעת תחת הרדמה מלאה היות ונחשבת לכואבת יחסית.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

טיפול בדלקות פרקים

הפרקים או המפרקים, הם אזורים בגוף שבהם יש נקודות חיבור בין שתי עצמות. לחיבור זה יש חשיבות גבוהה

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?