אובססיביות – כל מה שצריך לדעת על ההפרעה ודרכי הטיפול

אין אדם שלא חווה פרץ של מחשבות בגלל נושא מסויים שממש חשוב לו וקרוב לליבו. זה יכול להיות בעקבות התאהבות באדם מסויים, מה שגורם למחשבה בלתי פוסקת עליו, כאשר מתקבלים לעבודה שתמיד חלמנו עליה, מה שגורם לנו לחשוב ללא הרף כיצד לבצע אותה באופן מושלם, גם מחוץ לשעות העבודה, וישנן עוד אינספור דוגמאות שניתן לחשוב עליהן. יחד עם זאת, לעיתים המחשבות והתחושות הללו שנחשבות חיוביות, עלולות להוביל להצפה רגשית חמורה שמתבטאת בחרדה, דיכאון ועוד. בעגה הפסיכולוגית המקצועית מדובר בהפרעת אובססיביות ומייד תבינו כיצד ניתן לטפל בה.

 

אז מהי בעצם אובססיה?

אובססיה היא בעיה נפשית שנכנסת תחת ההגדרה הפסיכיאטרית OCD והיא גורמת לאדם שסובל ממנה לא לשלוט במחשבות שלו, שפוקדות אותו ללא הרף וממלאות את כל היבטי החיים שלו עד לכדי פגיעה בהם. אדם שסובל ממחשבות אובססיביות יכול שלא לתפקד כמו שצריך בעבודה או בחייו המשפחתיים מאחר והראש שלו כל הזמן עסוק במחשבות, מה שיכול לגרום לו גם למתח רב, חרדות ולעיתים אף להוביל לפתולוגיות נפשיות נוספות דוגמת דיכאון. אותן מחשבות מוגדרות כמחשבות טורדניות והן מופיעות בעיקר אצל מבוגרים אבל יכולות להופיע גם אצל ילדים ובני נוער. כאשר המחשבות הללו נמשכות לאורך זמן ואינן נעלמות, חשוב לפנות לטיפול פסיכולוגי מתאים.

 

כיצד מטפלים במחשבות אובססיביות?

כיום ניתן למנות שלוש אפשרויות טיפול כנגד מחשבות אובססיביות, שעשויות לפעול יחד או בנפרד:

  • פסיכואנליזה – המטרה של סוג טיפול זה היא לחשוף את מאורעות העבר שגרמו להיווצרות האובססיה. בשיטה זו המטפל מנסה להכיר את המטופל לעומק, לגרום לו להיפתח במטרה להגיע אל נבכי נפשו, בתקווה להצליח בסופו של דבר לזהות את הנקודה החולה שגורמת לאותן מחשבות ולפתור אותה.
  • טיפול CBT – סוג טיפול זה פונה אל החלק הקוגניטיבי (מחשבתי) של המטופל. בשיטה זו לומד המטופל כיצד להתמודד עם אותן מחשבות אובססיביות שליליות וכיצד לנתב את ההתנהגות שלו לכיוון הרצוי.
  • טיפול תרופתי – כאשר המצב חמור, ניתן לשלב בתהליך הטיפול גם תרופות משפחת ה- SSRI נוגדות הדיכאון ולעיתים גם תרופות הרגעה.

 

סובלים ממחשבות אובססיביות ולא יודעים כיצד להיפטר מהן? איציק לוי, פסיכואנליטיקאי ועו"ס עתיר ניסיון ישמח לעזור לכם ולקבל אתכם בקליניקה הפרטית שלו בתל אביב. מוזמנים ליצור קשר דרך מספר הטלפון שמופיע באתר או להשאיר הודעה במייל או בדף יצירת הקשר.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?