מהו רישיון רפואי ?

אם שמעתם את הביטוי רישיון רפואי ותהיתם מה בדיוק הוא כולל נסביר לכם כאן מהו רישיון רפואי. בישראל כיום יש למעלה ממאה אלף מטופלים שנעזרים בקנאביס ברישיון רפואי להתמודדות עם בעיות בריאות שונות. בשנים האחרונות ישנה עלייה במודעות ליתרונות הטיפוליים של קנאביס רפואי,

מי יכול לקבל רישיון רפואי?

ישנם סוגים שונים של בעיות בריאותיות שמאושרות לקבל רישיון רפואי לשימוש בקנאביס, לרוב לחולים כרוניים במחלות שונות. לדוגמה:

  • מטופלים אונקולוגיים – אחוז לא קטן ממקבלי רישיון רפואי לקנאביס הם חולים אונקולוגיים. הוכח כבר שהשימוש בקנאביס רפואי מקל על תופעות הלוואי של הטיפולים על אף שאינו מרפא את הסרטן, הוא יכול להיות משמעותי בתהליך הטיפול. נתי דוידי מומחה לטיפול באמצעות צמח הקנאביס מספר כי מנתונים עולה שחלה עלייה בעשרות אחוזים בכמות המטופלים אשר קיבלו אישור רפואי לצרוך קנאביס בין השנים 2015-2021.
  • מחלות כאב כרוניות – ישנם מטופלים רבים הסובלים ממחלות שונות ומצבים רפואיים שונים הגורמים לכאבים כרוניים. גם במקרים האלו הקנאביס הרפואי יכול לעזור להקל על הכאבים, להחזיר תאבון ולהעלות את מצב הרוח. לעתים מדובר בהפחתה משמעותית בעוצמת של הכאבים, לעתים התדירות של הופעת הכאב יורדת ויש מקרים שמטופלים זוכים להנות משני העולמות ואין ספק כי מדובר בשיפור מהותי של איכות החיים.
  • בעיות כרוניות במערכת העיכול – ישנן מגוון מחלות שמקשות על מערכת העיכול ועל המטופלים כמו קרוהן לדוגמה או קוליטיס. גם כאן אומנם לא הוכח שהקאנביס יכול לרפא את המחלה אבל הוא יכול להקל על תסמינים מסוימים שלה, לעורר תאבון ועוד תופעות לוואי רצויות.
  • דלקות פרקים – גם במקרים של דלקות פרקים כרוניות יכול להיווצר הקלה בשימוש מבוקר בקנאביס רפואי.
  • מטופלים נוירולוגית – ישנן מגוון מחלות נוירולוגיות שונות שהקנאביס הרפואי יכול להקל על התסמינים שלהן כמו טרשת נפוצה, טורט, אפילפסיה ועוד.

 

איך משיגים רישיון רפואי?

אם אתם חושבים שאתם יכולים להיות זכאים לרישיון רפואי בשלב הראשון צרו קשר עם רופא המשפחה שלכם שמכיר אתכם ואת המקרה שלכם. הרופא יוכל להמליץ ולהפנות אתכם לרופא מומחה שמאושר במתן רישיונות. ככל הנראה תתבקשו למלא טפסים מסודרים כדי להגיש את הבקשה לאישור הכוללים את ההיסטוריה הרפואית, תרופות שכבר ניסיתם וכן האלה.

איך משתמשים בקנאביס רפואי?

ישנן כמה דרכים לצרוך את הקנאביס הרפואי לכל אחת יתרונות וחסרונות.

  • שמן – הצורה הנפוצה ביותר למי שמתחיל להשתמש לראשונה בקנאביס היא לצרוך אותו כשמן. את השמן מטפטפים מתחת ללשון והוא נספג באיטיות למערכת הדם, העיכול והכבד. בצורה זו לוקח לקנאביס יותר זמן להתחיל להשפיע אבל משך ההשפעה שלו ארוך יותר. זוהי שיטה שמתאימה לי שלא רגיל לעשן וגם נרתע מההקשרים הפחות חיוביים של הקנאביס משום שזו שיטה שיותר דומה ללקיחת תרופה.
  • אידוי או עישון – במקרים כאלו באמצעות בעירה משחרר הקנאביס את החומרים הפעילים שלו. כשמדובר באידוי לרוב רק הקאנביס עצמו יאודה, כשמדובר בעישון זה בשילוב חומרי בעירה. שיטה זו פחות מתאימה למי שיש לו קשיי נשימה או קשיים מוטוריים. המכשיר בשימוש אידוי קנאביס נקרא וופרייזר וניתן לרכוש אותו בכל חנות המתמחה בציוד ואביזרי טבק ועישון.

 

היכן קונים את הקנאביס הרפואי?

במידה וקיבלתם אישור תוכלו לקנות את הקנאביס הרפואי באחד מבתי המרקחת שמאושרים למכור את החומר. ברוב המקרים תעברו איזשהי הדרכה על אופן השימוש על ידי אחות מוסמכת, רוקח או רופא. היום ניתן גם להזמין תור לרכישת התפרחת, משהו שלא היה קיים עד לא מזמן.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

טיפול בדלקות פרקים

הפרקים או המפרקים, הם אזורים בגוף שבהם יש נקודות חיבור בין שתי עצמות. לחיבור זה יש חשיבות גבוהה

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?