סיטי לב – האם זו בדיקה שעלולה להיות מסוכנת?

בדיקת סיטי לב, נקראת לעיתים גם צנתור וירטואלי, היא בדיקת CT, אותה מבצעים בעזרת מכשור מתקדם וייחודי, המאפשר סריקה מהירה של הלב, לצורך גילוי הסתיידות עורקים בעיקר, אך למעשה, הבדיקה החדשנית מספקת כמות עצומה של מידע ולכן היתרון העיקרי שלה הוא בגילוי מוקדם של מחלות כליליות, אשר אינו מתאפשר באף סוג אחר של בדיקה. יחד עם זאת, בדיקת סיטי לב קנתה לעצמה מוניטין של בדיקה מסוכנת, בגלל חשיפה לרמות גבוהות של קרינה.
אז יצאנו לבדוק אם זה נכון וחזרנו עם כל התשובות.

 

מה זה צנתור וירטואלי?

בין יתר הבדיקות הרפואיות המתקדמות שניתן למצוא בין השירותים של מכון מאר, אפשר למצוא גם בדיקת סי טי של הלב.

הבדיקה המכונה גם "צנתור וירטואלי" מספקת הדמיה מפורטת (256 פרוסות) לצורך קבלת אבחון על מצב עורקי הלב, המסתמים וחדרי הלב.

זוהי בדיקה קצרה במיוחד. היא לא פולשנית, אך רמת הדיוק שלה היא כה גבוהה, עד כי ניתן לקבל ממנה מידע אמין במיוחד, באופן מיידי, אשר מאפשר להציל חיים – לא פחות.

 

למי מתאימה בדיקת סיטי לב?

הבדיקה מתאימה לאנשים בעלי גורמי סיכון שונים, ביניהם יתר לחץ דם ורמות שומנים גבוהות בדם, אנשים עם סיכון גנטי לבעיות מסוג זה, מעשנים בעבר ובהווה, אנשים שעברו החלפת מסתמים ורוצים לבדוק את מצב התקינות שלהם, אנשים המצפים לעבור ניתוח החלפת מסתם, אנשים שעברו מיפוי לב, או אקו לב וקיבלו תוצאות שאינן חד משמעיות ועוד.

בדיקה שמסתכמת בתוצאות תקינות, מספקת רמת ודאות קרובה ל 100% שהנבדק בטוח מפני התקפי לב במהלך 6 השנים הבאות.

אז מה עם הקרינה?

בסביבות שנת 2009, הועלה מידע מדאיג לתודעת הציבור, אשר מתריע מפני הקרינה הנפלטת מהמכשיר אשר באמצעותו מבוצעת בדיקת סיטי לב. רמת הקרינה הגבוהה הביאה מומחים אמריקאים בתחום הרפואה להתריע נגד הסכנה בחשיפה לכמות הקרינה העצומה, אשר נפלטה מהמכשיר.

אבל זה לא הדבר היחיד שקרה.

הזעקה הציבורית הביאה את המפתחים של המכשירים החכמים הללו, לעבוד באופן אינטנסיבי על פיתוח של מכשירים חדשים, אשר פולטים הרבה פחות קרינה.

כיום, המכשירים החדשים ביותר בתחום, כמו אלה המשמשים כיום במרכזים רפואיים ברחבי הארץ וגם כאן אצלנו במכון, אמנם פולטים כמות מסוימת של קרינה, אך זו קטנה פי 4 בערך, או ב 70% פחות מאשר כמות הקרינה שנפלטה מהמכשירים המוקדמים, שהיו בשימוש לפני כ 12 שנה ויותר.

 

למעשה, רמת החשיפה לקרינה בימינו נמוכה אף בהשוואה לבדיקות אחרות, כמו מיפוי לב למשל.

 

למה כולם מעדיפים בדיקת סי טי של הלב?

בדיקת CT לב היא בדיקה פופולרית ומבוקשת במיוחד בשנים האחרונות בגלל שורה ארוכה של יתרונות:

  • הבדיקה אינה פולשנית
  • הבדיקה מהירה וקלה, אינה מצריכה הכנות מיוחדות מראש
  • הבדיקה מכסה טווח גדול של נושאים קריטיים
  • הבדיקה מגלה מחלות כליליות בשלבי התפתחות מוקדמים שלהן, כאשר אף בדיקה אחרת לא יכולה לגלות את התסמינים ולכן נחשבת מצילת חיים.
  • כל המחקרים מראים, כי כאשר תוצאות בדיקת סיטי לב הן תקינות, זה סימן שהלב והעורקים במצב תקין ואין צורך לבצע צנתור פולשני.

 

לסיכום

כפי שניתן להבין, בדיקת סיטי לב אינה בדיקה מסוכנת, בעיקר בשל החידושים, אשר הפחיתו את כמות הקרינה בבדיקה לכמות סבירה ובטוחה יחסית, אך גם בזכות העובדה שמדובר על בדיקה מצילת חיים ולכן, גם אם קיים סיכון מזערי בגלל חשיפה לקרינה, קיים סיכון גדול הרבה יותר – למי שבוחר לא לבצע אותה.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?