דלקת בקיבה – מה זה, מהם התסמינים ואיך מטפלים?

לקיבה יש תפקיד חשוב וחיוני בתהליכי עיכול המזון. למעשה, היא מפרישה חומצות הגורמות להיווצרות של תהליכי פירוק האוכל ולרירית שעוטפת את הקיבה, יש כל מיני מערכות המגינות עליה מאותן חומצות. ברגע שאותם מנגנוני הגנה נפגעים, זה חושף את הרירית לחומציות הקיבה ונוצרת דלקת. הדלקת מכונה גם גסטריטיס והיא עלולה להיגרם משני מצבים עיקריים: האחד כאשר האבחנה היא כתוצאה של  אבחון חיובי של חיידק ההליקובקטר פילורי שנמצא אצל מרבית מהאוכלוסייה ופעיל אצל חלק מסויים. המצב השני שמעודד היווצרות של הדלקת היא כאשר אנו עושים שימוש מוגבר במשככי כאבים מקבוצת NSAIDS כמו נורופן, אדוויל ועוד ושתיה מופרזת של משקאות אלכוהוליים. גם תזונה לקויה הגורמת לחוסר איזון בין הקיבה לכליות ומצבי מתח, כעס וסטרס יכולים להוביל לדלקת.

 

מהם התסמינים שמעידים על דלקת בקיבה?

יש כמה תסמינים שיכולים להעיד על גסטריטיס:

  1. כאבים המחמירים או מתמתנים אחרי אכילה ברום הבטן
  2. בחילות
  3. הקאות

אם הכאבים, ההקאות והבחילות נמשכות מספר ימים, יש לפנות לרופא. בנוסף, יש לגשת לרופא גם במצבים של הקאה דמית, עצירות קשה או צואה שחורה.

 

סוגים של גסטריטיס

  • גסטריטיס חיידקית – נוצרת כתוצאה מחיידק ההליקובקטר.
  • גסטריטיס מדחק – נגרמת מחבלה או פציעה טראומטית.
  • גסטריטיס איכולית – היווצרות כתוצאה משתיה מרובה של משקאות אלכוהוליים.
  • גסטריטיס אאוסינופילית – לרוב מופיעה מסיבות אלרגניות.
  • גסטריטיס חיידקית תא פלזמה – נוצרת כתוצאה מהצטברות של תאי פלזמה בדופן של הקיבה.
  • גסטריטיס חיידקית נגיפית – לרוב נוצרת אצל אנשים הסובלים ממערכת חיסונית חלשה.

כיצד מאבחנים את הדלקת?

באמצעות כמה בדיקות הכוללות מבחן נשיפה, בדיקת דם, בדיקת צואה וגסטרוסקופיה. בבדיקה האחרונה מחדירים צינור אך הקיבה ובאמצעותו ניתן להביט ישירות על רירית הקיבה.

 

כיצד ניתן לטפל בדלקת בקיבה?

הגישה הקונבנציונלית מטפלת באמצעות מתן תרופות המסייעות להוריד את החומציות בקיבה כמו למשל גסטרו, אומפרדקס ופמוטידין. במידה והמקור לדלקת הוא חיידק ההליקובקטר פילורי הטיפול הוא במתן אנטיביוטיקה.

 

כיצד רפואה סינית יכולה לסייע במצבים של דלקת בקיבה?

טיפול ברפואה סינית הכולל שילוב בין דיקור, תזונה נכונה וצמחי מרפא יכול להוות תמיכה לטיפול התרופתי המקובל ולעתים אף להחליפו. חשוב להבין כי בזמן הדלקת, מערכת החיסון של הקיבה נפגעת ולכן יש לעבור תהליך שיקום. הטיפול מסייע לחזק ולשקם את מערכת העיכול והקיבה. יש מקרים רבים בהם מטופלים מגיעים למומחה לרפואה סינית ומצליחים לטפל בבעיה ללא נטילת תרופות. יש כמה טיפים ושיטות המסייעים לתמוך ולחזק בטיפול כמו למשל להימנע מאכילה של אוכל מטוגן מכל סוג שהוא וצריכה של אוכל מהיר, עתיר בשומן, תבלינים וחומרים משמרים.

 

יש להימנע מעישון וצריכת אלכוהול ולהפחית ככל הניתן את צריכת הקפאין בתקופת ההחלמה. בנוסף, מומלץ מאוד לאכול את המזון לאט, להרבות בארוחות קטנות ולהגדיל את צריכת הקטניות, האגוזים, הדגנים, הפירות והירקות. מומלץ להקפיד על אכילה של אוכל טרי, אוכל מבושל וחמים שעוזר להקל על הקיבה ועל תהליכי העיכול הראשונים של המזון. יש להימנע ככל הניתן מאכילה של מזונות המכילים קמח לבן, אורז לבן ותפוח אדמה. מומלץ לשלב כחלק בלתי נפרד מהתזונה חליטות תה מרגיעות המשלבות את הצמחים הבאים:

  • קמומיל
  • לבנדר
  • גרניום לימוני
  • קלנדולה
  • לואיזה
  • זוטה לבנה

כדאי גם לשלב שתיה של מיצים טבעיים כמו מיץ כרוב כבוש.

טיפ נוסף וחשוב מאוד הוא להימנע מאכילה בהסחת דעת של ספר, טלוויזיה או כל דבר אחר! המשיכו לקרוא אודות טיפול טבעי במחלות מעיים>>

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?