הגורמים והטיפול היעיל להופעת טיקים בעיניים

מנתונים עולה כי חמישית מהאוכלוסיה סובלת במהלך החיים מטיקים בעיניים. למעשה, מדובר בתנועות לא רצוניות, מהירות של קבוצות שרירים כאשר לרוב אלו הם הבנים שסובלים מהתופעה כמעט פי שלוש בהשווה לבנות. במצבי לחץ, התרגשות ומתח הטיקים עלולים להתגבר. הם נוטים לעבור משריר אחד לשני, משתנים בעוצמה ובתדירות שלהם ובדרך כלל מתחילים להופיע בגילאי 10-13. למעלה מ-60% מאלה הסובלים מטיקים בעיניים סובלים גם מהפרעות קשב וריכוז. למה הם מופיעים וכיצד מטפלים?

מדוע מופיעים טיקים בעיניים?

כפי שמסביר לנו מרכז טיקלס, מדובר במקור נוירולוגי כאשר נוצר שיבוש בפעילות הדופמין שהוא מוליך עצבי במוח. אותו דופמין הוא הגורם הראשי לתנועות הללו. יש הטוענית כי התופעה הינה גנטית כאשר היא נפוצה יותר אצל ילדים בעלי אוטיזם או פיגור או אצל מי שעבר חבלה או פגיעה במוח. קיימים שלושה סוגים עיקריים של טיקים: טיק פשוט החולף מעצמו, טיק מוטורי המופיע כתנועה לא רצונית בעיניים, בפנים ובשאר חלקי גוף וטיק קולי הבא לידי ביטוי במשיכות אף קולניות, קול משתנה, שיעול וגמגום.

איך מטפלים?

יש המון סוגים של טיפולים בטיקים באופן כללי ובעיניים באופן ספציפי. ניתן לטפל בתופעה באמצעות תרופות, בוטוקס, גירוי מוחי עמוק, טיפול פסיכולוגי, טיפול התנהגותי ואפילו באמצעות הרפואה הסינית, דיקור סיני וצמחי מרפא.

טיפול בטיקים באמצעות רפואה סינית יתרונות

הרפואה הסינית רואה את האדם כמכלול שלם המורכב מגוף ונפש, כאשר שני החלקים הללו אינם נפרדים זה מזה. באמצעות שימוש במגוון כלים וגם צמחי מרפא, ניתן להביא את הגוף לאיזון מערכתי, לחזק את השכבות הפנימיות ואת המערכת החיסונית ולאפשר לגוף להתמודד בצורה טובה יותר עם מצבי סטרס ולחץ, מה שמסייע גם בטיפול בטיקים. התהליך הינו גורם לתופעות לוואי או התמכרות בשונה לתרופות למשל, תומך בגוף ומתאים לכל גיל.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?