בעיות נפוצות בעיניים – סקירה ודרכי טיפול

העיניים שלנו ניצבות בפני תנאים לא פשוטים לאורך החיים, דוגמת קרינת השמש, חבלות, וירוסים וחיידקים, ניוון טבעי וחשיפה למחלות שונות כגון סכרת. כל אלו גורמים לכך שישנן מספר בעיות נפוצות בעיניים שכל אחד מאיתנו יכול לסבול מהן, כשהסיכוי גובר לכך ככל שמתבגרים. מהן הבעיות הנפוצות ביותר וכיצד ניתן לטפל בהן? מייד תבינו.

 

מדוע חשוב לטפל בבעיות נפוצות עיניים בזמן?

ככל שמתבגרים (למעשה מעל גיל 40) הסיכוי לפתח מחלת עיניים חמורה עולה פלאים, כאשר ההתדרדרות בראייה הינה פרוגרסיבית ועשויה להסתיים באובדן מוחלט או חלקי שלה. בעיות נפוצות בעיניים בגיל זה יכולות להיות חלק בלתי נפרד מההתבגרות שלנו (למשל, ניוון רשתית) אך גם להיגרם בשל טראומה כלשהי לעין, דוגמת המקרה של קרע ברשתית. הסכנה בבעיות עיניים היא שהן מתפתחות לאיטן, לעיתים לא מורגשות בשל "חיפוי" חלקי של העין היותר חזקה, ועד ששמים לב ומגיעים לרופא, הבעיה כבר נמצאת בעיצומה. במידה ולא פונים לאבחון בזמן, הדבר עשוי להסתיים באובדן ראייה או נזק חמור ולכן חשוב שלא לזלזל או לדחות את העניין.

אילו בעיות עיניים נפוצות יש?

בעיות רבות עלולות לפגוע בעיניים שלנו, להלן הנפוצות שבהן:

  • ניוון רשתית – מחלה שפוגעת בכ- 10% מהאנשים מעל גיל 65 וידועה גם תחת השם "ניוון מקולרי". היא מתחילה בפגיעה קשה בחדות הראייה ובשלב השני שלה גורמת לליקוי ראייה קשה מאוד, אך לא לעיוורון מוחלט. במחלה זו הראייה ההיקפית נשמרת טוב יחסית, אך החולה יתקשה לזהות פרצופים או לקרוא.

 

  • גלאוקומה – מצב שבו נוצר לחץ תוך עיני גבוה וממושך אשר משפיע לרעה על תקינות עצבי הראייה וגורם לפגיעה קשה בהם. המחלה הינה פרוגרסיבית ומחייבת טיפול צמוד, אחרת עשוי להתרחש אובדן ראייה בעין אחת (ב-30% מהמקרים) או בשתי העיניים גם יחד (ב-10% מהמקרים).

 

  • היפרדות רשתית – אף היא מחלה שפוגעת בעצבים של העין (ידועה גם תחת הכינוי – "קרע ברשתית"). הבעיה נגרמת בעקבות היפרדות של עצבי הראייה משכבת התאים שמזינים אותם, מה שגורם להם להיפגע בצורה קשה, לעיתים בלתי הפיכה ועד למצב של עיוורון מוחלט. המחלה תלוית גיל אך לעיתים מתבטאת גם כתוצאה מטראומה כלשהי לעין (למשל, פציעה).

 

  • רטינופתיה סכרתית – אי אפשר לדבר על בעיות נפוצות בעיניים, מבלי להזכיר את מחלת הסכרת שמהווה גורם מרכזי לבעיות מסוג זה. רטינופתיה סכרתית היא בעיה שמתרחשת במצב של סכרת לא מאוזנת, שכן רמות סוכר גבוהות בדם לאורך זמן, גורמות לפגיעה בעצבי הראייה עד לכדי מצב של טשטוש ראייה חמור.

 

  • קרטוקונוס – מחלה שפוגעת בקרנית העין, אותו חלק שפועל בדומה לעדשת המצלמה, קולט את האור וממקד אותו בדרך לעצבי הראייה. המחלה הינה פרוגרסיבית ומתחילה בשנות העשרים של האדם, מבלי ששמים אליה לב כמעט, והיא נותנת את אותותיה לקראת שנות הארבעים שלו. היא נגרמת כתוצאה מנטייה גנטית אך לעיתים רבות גם בשל שימוש לא נכון בעדשות מגע. המחלה אינה גורמת לעיוורון אך פוגעת בחדות הראייה עם כל המשתמע מכך (קשיי קריאה, נהיגה ועוד).

 

עוד בעיות עיניים שכיחות שניתן לציין הן בצקת ברשתית העין, תסמונת אשר, מחלת סטרגרדט, מחלת בסט, רטיניטיס פיגמנטוזה, אובאיטיס יובש כרוני בעיניים ועוד.

 

כיצד ניתן לטפל בבעיות נפוצות בעיניים?

על מנת להצליח לעלות על הבעיה ולטפל בה בזמן, חשוב מאוד לעבור אבחון מקצועי ומדוייק בכל מצב בו מרגישים כאב, רגישות לאור או ירידה בראייה ולהיבדק תקופתית לפי תוכנית הטיפולים של קופות החולים. הרפואה המערבית מסוגלת לטפל בבעיות עיניים רבות בהצלחה יתרה, תוך שימוש בתרופות וניתוחים מסוגים שונים. אפשרות מומלצת נוספת היא לשלב את הטיפולים הללו יחד עם טיפולים אלטרנטיביים, כלומר טיפול טבעי לילדים או מבוגרים, כדוגמת הרפואה הסינית. רפואה זו ידועה באחוזי ההצלחה הגבוהים שלה כנגד מגוון בעיות נפוצות בעיניים, עם היעדר תופעות לוואי וחוסר התנגשות עם הטיפולים הקונבנציונאליים של רופאי העיניים.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?