מהן ההשפעות של חרם לילדים לטווח הארוך?

הילדים שלנו הם כל עולמנו. כל מה שאנחנו רוצים זה שיהיה להם טוב. העניין הוא שלפעמים גם הילדים שלנו יכולים להיות אכזרים ולהיגרר לאחד הדברים היותר נוראיים ולא נורמטיביים שילדים יכולים לעשות אחד לשני. קוראים לזה חרם ילדים. נסו לדמיין את עצמכם אי שם בגיל ההתבגרות, אותו גיל עם הגשר בשיניים, החזה השטוח שמסרב למלא את עצמו כמו שאר הבנות, השיערות בפנים ועוד… לאורך כל שנות ההתבגרות של הילדים שלנו, המבט שלהם כל הזמן הולך לצדדים. אנחנו מתעסקים במה אנחנו טובים ובמה פחות, מה אנחנו בהשוואה לאחרים… רק מי שחווה תגית של ילד או נער חריג יכול להתחבר לרגשות ותחושות האלה. אז מסתבר שלחרם יש השפעה גם לטווח הארוך.

 

איפה זה יכול לבוא לידי ביטוי?

אצל כל אחד החרם יוצא באופן שונה ובא לידי ביטוי במקומות אחרים בחיים הבוגרים שלו. יש מי שיחווה חוסר ביטחון לאורך שנים רבות, יש מי שיתקשה למצוא זוגיות עד גיל מאוחר, אם בכלל, יש מי שיתקשה במסגרות לימודיות. בכל מקרה, אם אתם חושבים על טיפול מתאים עבור הילד שלכם שעבר או עובר חרם או סובל מכל בעיה רגשית אחרת באתר https://psychological.org.il/ תוכלו לקבל מענה מלא גם בהיבט של מידע רלוונטי שיסייע לכם עם הקשיים שהילד עובר וגם בהיבט של קבלת טיפול מתאים.

מה הקשר בין דחייה חברתית בגיל צעיר לבין הקושי לפתח קשר זוגי?

ילדים ובני נוער רבים שחוו חרם חווים פגיעה של ממש בהיבט של הדימוי העצמי שלהם. מה הם יעשו בקשרים זוגיים? הם ישימו מסכה. הם ”ישחקו משחקים“. הם יציגו את עצמם קשים להשגה או לא זמינים והכל משום שהם מפחדים שהצד השני לא ירצה אותם כפי שהם. אותם בני נוער יהפכו להיות מבוגרים שמגנים על עצמם רק משום שהם לא מאמינים בעצמם ובמי שהם. מה שבפועל קורה, הוא שאותם קשרים נבנים על בסיס משהו לא אמיתי, לא אותנטי ואז הקשרים האלה פשוט לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. מה שבפועל קורה הוא שברגע שאותם אנשים מתחילים לפתח איזשהוא רגש, הם מאבדים שליטה. האמת שלהם יוצאת החוצה ביחד עם הדימוי העצמי הנמוך, עם החוסר ביטחון.

 

עוד דבר שקורה אצל אותם אנשים שחוו חרם בילדות שלהם הוא שהם עלולים לפתח סוג של תלות בבן או בת הזוג תוך זמן מאוד קצר. הם מרגישים שהם צריכים לקבל חיזוקים חיוביים, הם מרגישים שהם חייבים בתשומת לב ולא משנה מאיזה סוג. מה שבסוף קורה הוא סיטואציות של חוסר ביטחון עצמי בזוגיות וביטול עצמי. זה קורה בעיקר אצל נשים.

 

 

אז איך אפשר לטפל?

למעשה, נהוג לחלק את הטיפול לשני מצבים. טיפול שנעשה בזמן החרם או מיד אחרי שהוא קורה ואז יש לפנות למטפלת רגשית או פסיכולוגית שמתמחה בטיפול בילדים ובני נוער. סיטואציה נוספת היא טיפול שנעשה דווקא בגילאים יותר מבוגרים, שאותם ילדים ובני נוער כבר הופכים בוגרים ומתקשים לנהל חיי זוגיות אותנטיים. כלומר, אם אנחנו מרגישים שאנחנו לא מצליחים להחזיק במערכת יחסים לטווח הארוך והאם תמיד כל הקשרים הזוגיים שאנחנו מתחילים לנהל מסתיימים מאותן סיבות, יש כאן בעיה. מטרת הטיפול היא בעצם לבחון את אותם קשרים וללמוד איך ניתן לשבור דפוסים. עם הזמן אנחנו נבין איך אנחנו מתנהלים לא נכון ואיך אנחנו כן צריכים להתנהל. ברגע שאנחנו משנים את הצורה שבה אנחנו מתנהלים, הדברים משתנים לטובתנו.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
דיכאון ילדים

דיכאון הוא תופעה נפשית ורגשית שאין לה מגבלה של גיל, מגדר, דת או מצב אישי. אמנם יש תנאי

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?