ביופסיית פיוז‘ן – מה ההבדל בינה לביופסיה רגילה?

בשנים האחרונות חלה קפיצת מדרגה בתחום אבחון סרטן הערמונית. אם בעבר היו עושים כמה בדיקות ביופסיה בהן היו לוקחים דגימות אקראיות, היום ביופסיית פיוז‘ן הנחשבת לאחת הטכנולוגיות החדשניות בתחום, מסייעת לצמצם בצורה ניכרת את כמות הביופסיות שאנשים צריכים לעבור. בביופסיית פיוז‘ן הסיכוי לפספס מידע שהוא קריטי יורד והשילוב של טכנולוגיית ה- MRI הוא זה שהופך את הבדיקה למדויקת יותר, כפי שטוען האורולוג המומחה פרופסור אורי לינדנר – https://druri.co.il.

 

רגע לפני ביופסיית פיוז'ן – מהו חלבון ה – PSA?

בשונה מגידולים אחרים, בסרטן הערמונית, בעיקר בשלבים המוקדמים של המחלה אין שום דבר שהוא מוחלט ולכן רמת הוודאות מאוד נמוכה. אם בעבר לא היו עושים ביופסיה לכל אחד שממצאי ה-PSA שלו היו קצת גבוהים מהנורמלי, היום ברגע שהורמון ה- PSA מתחיל לעלות, שולחים לביופסיה רגילה בה לוקחים דגימות רקמה רנדומליות מהערמונית. העניין הוא, שעד לא מזמן היו עושים יותר מדי ביופסיות מה שגרם לאבחון יתר. שהתהליך הזה גרם גם לכיסוי נרחב של שטחים בערמונית וגם אז במרים רבים הסרטן לא נמצא. מסתבר שאחוז האנשים שיש להם גידול סרטני הוא גבוה בכל זאת. כאן נכנסת לתמונה ביופסיית פיוז‘ן.

שימוש ב-MRI באמצעות בביופסיית פיוז‘ן

מדובר בבדיקה מאוד מדויקת שעוזרת לא רק לבחון את הערמונית, אלא גם אזורים נוספים הנחשבים לחשודים. דרך הבדיקה ניתן להגדיר את רמת החשד לקיום הגידול באותם אזורים, ביופסיית פיוז‘ן לא רק מסייעת לנו להבין את רמת הסיבות שיש גידול בערמונית, אלא גם ממקדת לגבי מיקום הדגימות. ניתן לבצע דגימה ישירות מהרקמה. התהליך מתבצעת בשילוב של אולטרסאונד ו-MRI מה שעוזר לנו להגיע לרמת דיוק סופר גבוהה, דבר שלא ניתן לעשות עם ביופסיה רגילה.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
תוכן עניינים
עוד בנושא
איך להפסיק התמכרות

התמכרות היא מצב גופני מאד בעייתי שבו הגוף מרגיש שהוא צריך, לצורך קיום ממשי ויומיומי חומר מסוים. באופן

פסוריאזיס

עולם הרפואה מכיר כיום במגוון רחב של מחלות עור ויש אנשים שהמגע השוטף של העור שלהם עם האוויר

טיפול בדלקות פרקים

הפרקים או המפרקים, הם אזורים בגוף שבהם יש נקודות חיבור בין שתי עצמות. לחיבור זה יש חשיבות גבוהה

רכישת קישורים
מעוניינים לכתוב לנו לאתר?